Το να δημιουργείς είναι να σκέφτεσαι πιο έντονα. Ρεβερντί Π.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ- ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ



Με αφετηρία το εισαγωγικό μάθημα στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία της Γ΄ Γυμνασίου, οι μαθητές/τριες   ετην ευκαιρία να διερευνήσουν έννοιες –κλειδιά για την κατανόηση του αρχαίου ελληνικού δράματος, την εξέλιξή του, το ιστορικό κοινωνικό πλαίσιο της τραγωδίας «Ελένη» που θα διδαχθούν και τις εκδοχές του μύθου σχετικά με το πρόσωπο της Ελένης.  Τέλος, προσπάθησαν να συνθέσουν μια γενική εικόνα του Ευριπίδη, του δημιουργού της συγκεκριμένης  τραγωδίας.
Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε ιστοσελίδες, να συλλέξουν πληροφορίες και εικόνες και να συνθέσουν μέσα από αυτά το δικό τους έργο.
 Σκοπός της συγκεκριμένης δραστηριότητας ήταν  να εισαγάγει τους μαθητές/τριες στον κόσμο του θεάτρου και της τραγωδίας και να αποτελέσει ισχυρό έναυσμα συμμετοχής τους στο μάθημα και στην ομάδα.
Οι ομάδες εργάστηκαν σύμφωνα με τα φύλλα εργασίας που θα τους έχουν δοθεί. Σε κάθε ομάδα οι μαθητές περιηγήθηκαν  στις  ιστοσελίδες και κατέγραψαν  τα στοιχεία που χρειάστηκαν. Εν συνεχεία, συνέθεσαν , δημιούργησαν  ολοκληρώνοντας αρχεία Power Point, και παρουσίασαν το έργο τους στην τάξη, όπου έγινε αξιολόγηση από τους συμμαθητές τους και συζήτηση για το περιεχόμενο. 


Γ1 






Γ2


 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου