Το να δημιουργείς είναι να σκέφτεσαι πιο έντονα. Ρεβερντί Π.

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Πασχαλινή ιστορία Παντελής Καλιότσος


31ΜΑΡ.
  
To εξώφυλλο του βιβλίου
To εξώφυλλο του βιβλίου
Ποιος –στ’ αλήθεια- δε θα χαιρόταν, αν κέρδιζε ένα δώρο σε μια κλήρωση; 
Ποιος είναι τόσο παράξενος, που το δώρο αυτό θα τον αγχώσει και θα τον βασανίσει, και μάλιστα τις γιορτινές μέρες του Πάσχα;

   Η «Πασχαλινή ιστορία» είναι μια από τις τέσσερις ιστορίες της «Μύγας», του βιβλίου του Παντελή Καλότσιου από τις εκδόσεις Πατάκη.
 Ο συγγραφέας
Ο Παντελής Καλότσιος
Ο Παντελής Καλότσιος
Ο Παντελής Καλιότσος γεννήθηκε το 1925 στην Αθήνα από φτωχή οικογένεια. Τέλειωσε το Γυμνάσιο Κηφισιάς κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια με μεγάλες στερήσεις κι αργότερα ασχολήθηκε με διάφορα καθαρά βιοποριστικά επαγγέλματα (υδραυλικός, μαρμαράς, εργάτης, περιπτεράς και άλλα). Δεν κατάφερα να σπουδάσει και σε νεαρή ηλικία επιχείρησε επίσης χωρίς επιτυχία να μονάσει. Έζησε για σύντομα χρονικά διαστήματα στο Παρίσι και το Λονδίνο. Σήμερα ζει στην Αθήνα και στο Μεταξοχώρι Αγιάς και ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή. 
Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε το 1964 με την έκδοση του μυθιστορήματος «Ο μεσαίος τοίχος». Το 1979 το έργο του « Η Δεκεμβριανή νύχτα» τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος. Το βιβλίο του τα «Ξύλινα Σπαθιά» κέρδισε το Βραβείο του Διαγωνισμού Παιδικού Βιβλίου στην Κόστα Ρίκα το 1997. To «Ένα σακί μαλλιά» πήρε το Πρώτο Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 1997. Το 2002 η σφεντόνα του Δαβίδ τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, το Βραβείο του περιοδικού «Διαβάζω» και το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
 Ακολουθεί η βασισμένη στο διήγημα «Πασχαλινή ιστορία» ταινία του Νίκου Βαρβέρη

ΑΝΑΛΥΣΗ
http://kapidou.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html


1 σχόλιο:

  1. παιδια θα ηθελα επεισης να το κανετε περιληψη θα με βοηθουσε καλο ηταν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή