Το να δημιουργείς είναι να σκέφτεσαι πιο έντονα. Ρεβερντί Π.

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΕΙΡΉΝΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣΛίβανος - Ένα κορίτσι και ένα αγόρι μελετούν στην Κατασκήνωση Εκπαίδευσης για την Ειρήνη "Αμπάγιε" στα βουνά νοτιο-ανατολικά της Βηρυττού.
Φωτογραφία: UNICEF/HQ92-0431/ NICOLE
Η UNICEF δημιούργησε το πρόγραμμα Εκπαίδευσης για την Ειρήνη στο Λίβανο από το 1989.
Μέχρι το 1996 (χρονιά που η UNICEF παρουσίασε για πρώτη φορά την αντιπολεμική της ατζέντα) περίπου το 75% όλων των παιδιών του Λιβάνου συμμετείχαν στο πρόγραμμα.Η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1982. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, «η Ημέρα Ειρήνης θα πρέπει να αφιερώνεται σε εκδηλώσεις μνήμης και να ενισχύει τα ιδανικά της ειρήνης, τόσο μεταξύ εθνών όσο και των λαών. Αυτή η μέρα θα λειτουργεί ως υπενθυμίσει προς όλους τους ανθρώπους ότι ο Οργανισμός μας, με όλους τους περιορισμούς του, είναι ένα ζωντανό όργανο στην υπηρεσία της ειρήνης και θα έπρεπε να λειτουργεί για όλους εμάς εντός του Οργανισμού ως ένα κώδωνας που κρούει διαρκώς, υπενθυμίζοντάς μας την μόνιμη δέσμευσή μας ότι πάνω απ’όλα τα συμφέροντα ή τις διαφορές μας, βρίσκεται η ειρήνη».

Σαν σήμερα 21 Σεπτεμβρίου:Παγκόσμια ημέρα Ειρήνης -Υπόλοιπες 364 μέρες:???


Σαν σήμερα 21 Σεπτεμβρίου:Παγκόσμια ημέρα Ειρήνης.
Τις υπόλοιπες 364 μέρες:Βιασμοί, Αυτοκτονίες, Φτώχεια, Κακοποιήσεις, Αλκοόλ, Τροχαία, Θάνατοι, Ανορεξία, Βασανισμοί Ζώων, Περιβάλλον, Κλιματική Αλλαγή....Ένα άρθρο με 28 εικόνες αφιερωμένο στις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου...
...κι άσε τους άλλους να γιορτάζουν σήμερα...

Αυτό το άρθρο προέρχεται από το site http://samatas-stin-ormylia.blogspot.com/2010/09/21-364.html#ixzz1YVQkEE1A

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου