Το να δημιουργείς είναι να σκέφτεσαι πιο έντονα. Ρεβερντί Π.

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης



2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011
Γ ΤΑΞΗ

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης


Με πρωτοβουλία της UNESCO ορίστηκε η 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης το 1999. Ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός θέλησε με αυτό τον τρόπο να προωθήσει την τέχνη της ποίησης και συγκεκριμένα τις προσπάθειες των μικρών εκδοτών να τυπώνουν συλλογές νέων ποιητών, την επιστροφή της προφορικής παράδοσης με την ανάγνωση ποιημάτων ενώπιον κοινού και την αποκατάσταση ενός διαλόγου μεταξύ της ποίησης και των άλλων μορφών τέχνης, πάνω στον αφορισμό του Ντελακρουά «Δεν υπάρχει τέχνη χωρίς ποίηση».
Στη χώρα μας, η φετινή ημέρα (2011) είναι αφιερωμένη στον νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.
Εμείς οι μαθητές της Γ Γυμνασίου αφιερώνουμε την ημέρα αυτή στους νομπελίστες ποιητές  Γεώργιο Σεφέρη,  Οδυσσέα Ελύτη και Κων/νο Καβάφη
Στο μάθημα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας εργαστήκαμε ομαδικά  στο εργαστήριο Πληροφορικής και βρήκαμε πληροφορίες για τη ζωή και το έργο των παραπάνω ποιητών καθώς και φωτογραφικό υλικό , μελοποιημένα ποιήματα, αναγνώσεις και βίντεο. Το τελικό προϊόν της δουλειάς μας είναι   τρία  Power Point, ένα για κάθε ποιητή που θα σας τα παρουσιάσουμε.
Επίσης ο κ. Ακρίβος  θα μας παίξει ένα ποίημα του Κ.Καβάφη  που το μελοποίησε ο ίδιος .






>


1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίες εργασίες. Μπράβο και σε σένα και στα παιδιά. Καλή συνέχεια και φέτος. Αναδημοσιεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή