Το να δημιουργείς είναι να σκέφτεσαι πιο έντονα. Ρεβερντί Π.

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

21.02.2012
Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός σκίτσου με θέμα την οδική ασφάλεια

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός σκίτσου με τίτλο «Η χρήση του δρόμου…είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ».
Η επιστημονική ομάδα της EDUCARTOON, στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης για την κυκλοφοριακή αγωγή, συνδιοργανώνει με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου με θέμα: «Η χρήση του δρόμου…είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ».  Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.


Θέμα του διαγωνισμού: «Οδική ασφάλεια»

Ο διαγωνισμός θα απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄- Ε΄- Στ΄ δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών αλλά και ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για την ασφάλεια στο δρόμο και να διαμορφώσουν μία σωστή οδική κουλτούρα μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση και τη δημιουργία.
Η συνεργασία αυτή συνδυάζει αποτελεσματικά την ευρεία διδακτική εμπειρία του εκπαιδευτικού δυναμικού της Νομαρχίας Σερρών στα θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και την πρωτοποριακή εκπαιδευτική πλατφόρμα της educartoon που εισάγει τη γελοιογραφία στην εκπαίδευση.
Η προετοιμασία για το διαγωνισμό
Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων που θα προετοιμάσουν τους μαθητές τους για το διαγωνισμό μπορούν να αντλήσουν υλικό από τον ιστότοπο της educartoon. Εκεί θα βρουν τις εύστοχες γελοιογραφίες του βραβευμένου σκιτσογράφου Μιχάλη Κουντούρη τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν μέσα στην τάξη καθώς και υποδείγματα μαθημάτων άλλων συναδέλφων βασισμένων στις γελοιογραφίες αυτές. Τα παιδιά μπορούν να δουλέψουν ατομικά ή σε ομάδα και να υποβάλλουν στον διαγωνισμό χιουμοριστικό σκίτσο, γελοιογραφία ή και ζωγραφιά.
Χρήσιμες πληροφορίες
Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής και να τη στείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση kykloforiaki@dipe.ser.sch.gr  ως τις 9 Μαρτίου 2012.
Κάθε μαθητής ή ομάδα μαθητών μπορεί να υποβάλει μέχρι δύο έργα με το όνομα και το σχολείο των διαγωνιζομένων να αναφέρεται υποχρεωτικά στο πίσω μέρος του έργου. Το μέγεθος τους πρέπει να είναι από 210 Χ297 mm(A4) έως 297X420 (A3).
Τα έργα αποστέλλονται στην ταχυδρομική διεύθυνση:
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών
Κερασούντος 2, Γραφείο 7
62110 Σέρρες
Με την ένδειξη: Για το μαθητικό διαγωνισμό «Η χρήση του δρόμου… είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ»
Ο διαγωνισμός λήγει στις 6 Απριλίου 2012
Βράβευση
Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει τον Απρίλιο από επιτροπή που θα οριστεί από τους συνεργαζόμενους φορείς και το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Τρία βραβεία θα δοθούν και δεκαεπτά έπαινοι θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση το Μάιο όπου θα εκτεθούν και τα βραβευθέντα έργα.
Φόρμα συμμετοχής
Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο http://www.educartoon.gr/educartoon/about/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου